DISTRIBUIȚI
Reuters

Opt persoane au fost rănite într-un atac cu armă albă într-un autobuz din oraşul Luebeck din nordul Germaniei, a anunţat vineri poliţia, citată de dpa, conform agerpres.

Trei dintre răniţi au suferit răni grave, iar cinci răni minore, a precizat pentru dpa o purtătoare de cuvânt a poliţiei.


Citește și : Italia: Salvini a depus plângere împotriva scriitorului Roberto Saviano

Se pare că atacatorul – un tânăr a cărui identitate rămâne neclară – a fost imobilizat de pasagerii din autobuz.

Tânărul a fost preluat în custodia poliţiei şi urma să fie interogat în cursul zilei. Ofiţerii examinează între altele un rucsac suspect care se afla în autobuz, a mai indicat poliţia.

„Nu se poate exclude nimic în acest moment, nici măcar un context terorist”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a poliţiei.

Potrivit unor martori citaţi de cotidianul local Luebecker Nachrichten, un pasager a aruncat dintr-o dată pe jos un rucsac, în timp ce autobuzul plin de călători se îndrepta spre cartierul Travemuende, a scos o armă albă şi a început să lovească la întâmplare.

Şoferul, care a fost şi el atacat de bărbat, a oprit imediat autobuzul şi a deschis uşile, pentru ca pasagerii să poată scăpa de atacator.

Poliţia a mai menţionat că arma implicată în atac a fost un „instrument ascuţit”. „Nu ştim sigur dacă a fost chiar un cuţit”, a afirmat un purtător de cuvânt.

Citește și : Marea Britanie: Program-pilot pentru obţinerea „settled status” de către cetăţenii UE după Brexit

Totuşi, un martor a declarat pentru Luebecker Nachrichten că atacatorul avea un cuţit de bucătărie.

Acelaşi cotidian a menţionat că suspectul are circa 35 de ani şi este iranian, a mai relatat thelocal.de.