DISTRIBUIȚI
Pixabay

Germania a decis să oprească în anul 2023 căutările asupra a 1,2 milioane de persoane date dispărute de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a anunţat Crucea Roşie din această ţară, potrivit AFP.

„Nu vom putea să facem lumină asupra celor (1,2 milioane de) destine”, a declarat pentru agenţia DPA Thomas Huber, responsabil cu serviciul de căutări al Crucii Roşii germane, conform agerpres.


Serviciul său şi Ministerul german de Interne au convenit să pună capăt acestor eforturi în 2023, adică la 78 de ani după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, conform aceleiaşi surse.

Citește și : Alerta de tsunami pe coasta de vest a Americii a fost anulată

Conform Crucii Roşii, circa 9.000 de cereri de informaţii de la urmaşi ai celor dispăruţi erau depuse în 2016 şi circa 40% din aceste cazuri au putut fi elucidate. Serviciul efectuează pentru asta cercetări aprofundate în arhivele din Germania care au supravieţuit războiului şi în cele moştenite de la sovietici şi de la fosta Germanie de Est comunistă.

În 2010, conform DPA, Crucea Roşia a reuşit să reunească doi fraţi.

„Pentru mulţi dintre apropiaţi, încă este vorba de un punct obscur din arborele lor genealogic şi ne ocupăm activ de aceste dosare”, a spus el.

Fondat la puţin timp după război, serviciul de cercetare al Crucii Roşii germane era la început în căutarea a 20 de milioane de persoane: militari morţi sau închişi, în special în Uniunea Sovietică, dar şi civili prinşi în tulburările produse de război.