DISTRIBUIȚI

Germania, Olanda şi Danemarca intenţionează să furnizeze Ucrainei aproximativ 100 de tancuri de tip Leopard 1, de fabricaţie germană, în cadrul eforturilor de asistenţă pentru a respingerea invaziei militare ruse , informează mediafax.

„Vor fi livrate cel puţin 100 de tancuri de tip Leopard 1A5, în următoarele luni”, anunţă, într-un comunicat comun, miniştrii Apărării din Germania, Olanda şi Danemarca, potrivit cotidianului Le Monde.


Citește și : Cota de popularitate a preşedintelui francez Macron continuă să scadă (sondaj)

Anunţul a fost făcut în timp ce ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, se află în vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Anterior, oficiali guvernamentali germani citaţi de postul RND au declarat că Ucraina va primi până în 2024 aproximativ 100 de tancuri de tip Leopard 1A5.

Germania a acceptat, pe fondul presiunilor exercitate de Statele Unite şi de alte naţiuni din NATO, să livreze Ucrainei şi 14 tancuri de tip Leopard 2, mai avansate. Berlinul a aprobat şi cererile unor ţări europene de a transfera Ucrainei tancuri Leopard 2.

Citește și : Legea marţială din Ucraina a fost extinsă pentru alte 90 de zile