DISTRIBUIȚI
DW

Mai mulţi oficiali electorali din statul german Saxonia au primit mesaje de ameninţare şi vor primi protecţie din partea poliţiei după ce au descalificat câţiva candidaţi de extremă dreapta de la alegerile din septembrie, informează Reuters, potrivit news.ro .

Comisia electorală din Saxonia a aprobat săptămâna trecută doar 18 dintre cei 61 de candidaţi înscrişi de partidul populist de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), din cauza unor nereguli în procesul de selecţie.


Citește și : Putin s-a pronunţat împotriva unor noi sancţiuni ruseşti împotriva Georgiei, ‘din respect pentru poporul georgian’

Comisia îşi va desfăşura activităţile viitoare sub protecţia poliţiei, a informat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne al Saxoniei. Ea a refuzat să ofere detalii cu privire la ameninţările primite de oficiali.

Carolin Schreck, preşedinta comisiei electorale din Saxonia, a declarat că ea şi colegii ei au primit atât mesaje pozitive cât şi negative.

Sondajele arată că AfD este la egalitate cu conservatorii lui Merkel de la CDU în Saxonia, stat în care se vor organiza alegeri pe 1 septembrie.

Însă decizia de a descalifica peste două treimi din candidaţii de pe lista AfD înseamnă că doar 18 candidaţi ar putea deveni parlamentari, diminuând astfel semnificativ influenţa partidului în parlament.

Citește și : Netanyahu răspunde amenințărilor Teheranului: Iranul se află în raza loviturilor aeriene israeliene

AfD a informat că decizia reprezintă rezultatul unei conspiraţii a celorlalte partide pentru a opri partidul din a deveni cel mai mare bloc politic din Saxonia.

Comisia electorală a informat că AfD a aprobat lista de candidaţi la două şedinţe de partid diferite, încălcând astfel legea electorală.