DISTRIBUIȚI
DPA

Germania acceptă un număr din ce în ce mai mare de solicitanţi de azil din Turcia, potrivit unor cifre difuzate de Ministerul de Interne şi citate de publicaţii ale grupului german Funke Media Group, relatează DPA.

În ianuarie au fost acceptate 410 cereri de la solicitanţii de azil turci, o rată de 38,2%, au indicat cifrele citate. Anul trecut, rata de acceptare era de numai 6,4%, ajungând la 22% în iulie, potrivit agerpres.


‘Rata ridicată arată că Turcia nu respectă legea şi nu este democratică’, a declarat deputatul Partidului Stângii, Sevim Dagdelen, care are origine turcă.

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a impus o stare de urgenţă după puciul eşuat din iulie 2016 şi a declanşat o campanie de reprimare a adversarilor săi politici.

Citește și : Uzbekistan : Un jurnalist, Yusuf Ruzimuradov, a fost eliberat după 19 ani de închisoare

Aproximativ 50.000 de oameni au fost închişi, în timp ce alţi 150.000 de funcţionari publici au fost concediaţi sau suspendaţi.

Uniunea Europeană a acuzat Turcia de ignorare a statului de drept şi a drepturilor omului, în timp ce Ankara respinge în mod constant aceste acuzaţii.