DISTRIBUIȚI
tagesspiegel.de

Germania nu consideră necesar ca Uniunea Europeană să impună noi sancțiuni Rusiei atâta timp cât eforturile de încetare a escaladării conflictului ruso-ucrainean continuă, a declarat vineri ministrul german de Externe Heiko Mass, relatează Reuters, scrie Mediafax.

”În momentul de față cred că ar fi greșit să discutăm despre noi sancțiuni, deoarece se depun eforturi pentru reducerea tensiunilor”, a afirmat Mass într-o conferință de presă.


Citește și : SUA: Fostul secretar al Justiţiei William Barr, nominalizat de Trump „noul secretar al Justiţiei”

”Din partea Germaniei nu va exista nicio propunere legate de impunerea unor noi sancțiuni. Nu am văzut să existe un consens în acest caz între statele UE”, a adăugat acesta.

Heiko Mass s-a întâlnit vineri cu omologul său din UE, Federica Mogherini, la Lisabona.

La finalul lunii noiembrie, forțele ruse au capturat navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu, în urma unui incident care a avut loc în zona strâmtorii Kerci, ce desparte Marea Neagră de Marea Azov.

Moscova a acuzat Kievul de orchestrarea conflictului, spunând că navele ucrainene au intrat în apele ruse, ceea ce Ucraina neagă.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat joi că mișcarea a fost o „provocare” și a acuzat Ucraina că urmărește să saboteze orice efort de restabilire a păcii în regiune.

Citește și : Tentativă de jaf asupra unei bănci din nord-estul Braziliei. Unsprezece morți