DISTRIBUIȚI
dpa

Neonazistul suspectat de asasinarea în iunie a unui ales german CDU susţinător al migraţiei este suspectat, de-acum, şi de faptul că a încercat să omoare un solicitant de azil irakian cu lovituri de cuţit, a anunţat joi justiţia germană, relatează AFP, potrivit news.ro.

Faptele au avut loc în ianuarie 2016, în timp ce Germania se confrunta, din vara precedentă, cu sosirea a mii de migranţi din Orientul Mijlociu şi începea să se intensifice contestarea, în rândul populaţiei, a politicii generoase de deschidere a frontierei de către Angela Merkel.


Citește și : Refugiații din Germania recunosc diferențele culturale majore față de țările lor natale

Stephan Ernst, în vârstă de 45 de ani, aflat în prezent în detenţie provizorie, este suspectat că a încercat să asasineze, la acea vreme, un solicitant de azil irakian, un caz care a rămas nerezolvat până în prezent.

El ”este suspectat că s-a apropiat din spate de victimă, după care a lovit-o cu un cuţit în spate”, a anunţat parchetul federal german într-un comunicat.

”Victima a fost rănită grav şi a avut nevoie de îngrijiri intensive”, a adăugat el, subliniind că presupusul autor a acţionat ”din cauza convingerilor sale de extremă dreapta”.

Neonazistul german a fost inculpat de uciderea cu o armă de foc a unui conducător regional, Walter Lübcke, un membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservator) a cancelarului Angela Merkel, a cărei politică în domeniul migraţiei o apăra în mod public.

Justiţia germană suspectează cel puţin încă o persoană că l-a ajutat pe Stephan Ernst în această crimă, cel puţin firnizându-i arma crimei.

Citește și : Un atac împotriva Iranului ar duce la un RĂZBOI TOTAL (VIDEO)

Acest caz a provocat o undă de şoc în ţară, în care extrema dreaptă antimigraţie înregistrează un succes electoral după altul.

El a trezit de asemenea temeri cu privire la un terorism de extremă dreapta, după exemplul grupusculului NSU, vovinat de asasinarea din 2000 în 2007 a aproximativ zece migranţi.