DISTRIBUIȚI
ARCHIV - 17.09.2018, Berlin: Staatsministerin Annette Widmann-Mauz (CDU), Beauftragte der Bundesregierung für Migration, Flüchtlinge und Integration, spricht während einer Pressekonferenz zum Integrationsbarometer 2018. Foto: Soeren Stache/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

Comisarul german pentru integrare Annette Widmann-Mauz nu se gândeşte prea mult la o propunere controversată a parlamentarului conservator Carsten Linnemann de a forţa copiii cu slabe cunoştinţe de limbă germană să îşi amâne intrarea în şcoala primară, relatează marţi DPA, potrivit agerpres.

Linnemann vrea de asemenea să introducă un program de educaţie preşcolară pentru copiii cu slabe cunoştinţe de germană.


Citește și : Specialiştii anunţă punctul culminant al topirii gheţii din Groenlanda

„Învăţământul obligatoriu nu trebuie zdruncinat”, a declarat Widmann-Mauz marţi pentru ziarul Rheinische Post.

„Cu toate acestea, avem nevoie de sprijin în domeniul cunoaşterii limbii chiar de la început”, a mai spus ea, cerând teste de limbă obligatorii şi programe de asistenţă care să înceapă cât mai devreme.

Widmann-Mauz a discutat despre o iniţiativă corespunzătoare cu miniştrii conservatori ai educaţiei la o conferinţă a miniştrilor culturii din landurile germane.

Ea a mai spus că profesorii merită mai mult sprijin în viaţa lor zilnică, de exemplu prin creşterea pregătirii în domeniul limbii în şcoli şi echipe mixte cu asistenţi sociali, educatori şi psihologi sociali.

„Trebuie să-i facem şi pe părinţi mai responsabili. Pentru că educaţia este crucială pentru integrarea şi perspectivele viitoare ale tuturor copiilor”, a spus ea.

Citește și : SUA nu renunţă la ideea rachetelor dispuse în Asia. Şeful Pentagonului aduce noi precizări

Mai înainte în această săptămână, Linnemann, citată de asemenea de Rheinische Post, s-a referit la „noi societăţi paralele” în Germania.

„Nu este suficient să se efectueze anchete de cunoaştere a limbii pentru copii de 4 ani, trebuie de asemenea să existe consecinţe”, a notat Linnemann. „Pe scurt: Un copil care abia vorbeşte şi înţelege germana nu are ce căuta la o şcoală primară”, a subliniat ea.