DISTRIBUIȚI
dpa

Două militante extremiste antiguvernamentale au fost aduse în faţa instanţei miercuri, în centrul Germaniei, sub acuzaţia că au atacat poliţişti cu acid atunci când aceştia au încercat să ajute un tehnician să obţină acces în locuinţa lor, informează dpa, potrivit agerpres.

Acuzatele sunt o femeie şi fiica acesteia, care s-au autoproclamat membre ale mişcării „cetăţenii Reich-ului”, care nu recunosc statul german sau deciziile justiţiei luate în numele lui.


Citeşte şi: Întrebarea care bântuie mediul online. COPIAZĂ separatiştii catalani propaganda folosită în protestele din Maidan?

Potrivit procurorilor, femeile – de 68 şi 30 de ani – i-au atacat pe poliţişti cu acid când aceştia au încercat să-l ajute pe tehnician să intre în casa lor dintr-o localitate din landul Saxonia Anhalt pentru a inspecta sistemul de încălzire. Unul dintre poliţişti a suferit răni serioase la ochi.

Femeile nu s-au prezentat la audierile programate în mai, ceea ce a obligat autorităţile germane să le ia în custodie marţi, înainte de procesul de miercuri.

Doctrina mişcării „cetăţenii Reich-ului’ se bazează în principal pe faptul că Reich-ul german ar exista în continuare, independent de Republica Federală Germania, deoarece Constituţia de la Weimar (adoptată în 1919) n-ar fi fost niciodată abolită, nici de naţional-socialişti (în 1933) şi nici de Comitetul de Control al Aliaţilor, care a preluat guvernarea Germaniei la 5 iunie 1945. Membrii acestei mişcări sunt în permanenţă supravegheaţi de serviciul de informaţii interne al Germaniei (BfV).