DISTRIBUIȚI
Viata Medicala

Germania își propune ca primele persoane vulnerabile să fie vaccinate împotriva coronavirusului în ianuarie, a declarat marți ministrul Sănătății, potrivit mediafax

„Am spus mereu că lunile reci de iarnă, în care petrecem mai mult timp în interior, vor fi partea cea mai grea. Acest lucru se aplică de fapt până la sfârșitul iernii”, a declarat Jens Spahn pentru Deutschlandfunk, preluat de Reuters.


Citește și : Pandemia a determinat creşterea masivă a numărului de oameni care au nevoie de ajutor

Autoritățile germane pregătesc centre speciale de vaccinare care urmează să fie terminate la mijlocul lunii decembrie, chiar dacă probabil un vaccin nu va mai fi disponibil până în acel moment, a adăugat Spahn.

La vaccinare vor participa echipe mobile, în condițiile în care vaccinul Pfizer / BioNTech trebuie depozitat la minus 70 grade Celsius, a spus Spahn.

El a adăugat că așteaptă mai multe vaccinuri primăvara sau la începutul verii, iar atunci se poate gestiona un număr mare de persoane.

Luna trecută, Spahn a spunea că se așteaptă ca Germania să primească până la 100 de milioane de doze de vaccin Biontech-Pfizer.

Citește și : Grossi: ‘Nimeni nu ar avea de câştigat de pe urma opririi inspecţiilor’ AIEA în Iran

În ciuda noilor măsuri de distanțare introduse la începutul lunii trecute în Germania, țara se confruntă cu un număr mare de contaminări. Școlile rămân deschise, dar de marți întrunirile private sunt limitate la cinci persoane, iar în magazine sunt permise mai puține persoane.

Numărul oficial al cazurilor a crescut marți la 1.067.473, în timp ce decesele au ajuns la 16.636.