DISTRIBUIȚI
dpa

Poliţia federală din Germania intenţionează să creeze o nouă structură cu personal pentru combaterea grupurilor extremiste de dreapta şi a atacatorilor care acţionează individual, au indicat luni WDR, NDR şi Sueddeutsche Zeitung, relatează dpa, potrivit agerpres.

Informaţiile prezentate de sursele citate menţionează un document de planificare internă al Biroului Federal de Investigaţii Criminale (BKA), potrivit căruia vor fi necesare până la 440 de posturi suplimentare pentru a crea un ”birou central pentru lupta împotriva incitării la ură”.


Citește și : Madridul dezminte că a acceptat debarcarea în Mallorca a migranților de pe Open Arms

Planul, prezentat Ministerului de Interne al Germaniei, a fost creat ca urmare a temerilor crescute privind amploarea extremismului militant de dreapta în ţară.

BKA sugerează crearea unei noi entităţi în cadrul unui departament sub autoritatea statului. Două grupuri din cadrul acestei noi structuri ar urma să se ocupe de infracţiunile legate de extremismul de dreapta, identificarea precoce a reţelelor, identificarea discursului de incitare la ură pe internet precum şi de ameliorarea coordonării internaţionale între autorităţi.

Citește și : Damascul critică trimiterea unui convoi militar turc în sudul provinciei Idleb