DISTRIBUIȚI
Twitter

Însoţitorii de bord din patru filiale ale companiei aeriene germane Lufthansa au intrat duminică în grevă pentru a obţine salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune, provocând anularea a peste 100 de zboruri pe aeroporturile germane, potrivit AFP, scrie agerpres.

Greva, la apelul sindicatului însoţitorilor de bord UFO, trebuia iniţial să dureze între orele locale 05:00 şi 11:00 (03:00 şi 09:00 GMT), dar o escaladare a conflictului cu conducerea Lufthansa a dus la prelungirea grevei până la miezul nopţii.


Citește și : Mobilizare la Barcelona împotriva independenţei Cataloniei – VIDEO

Greva de la Eurowings, Germanwings, SunExpress şi CityLine a dus la anularea a peste o sută de zboruri, în principal zboruri pe distanţe scurte, pe aeroporturile din Hamburg, Munchen, Berlin-Tegel, Köln şi Stuttgart, potrivit agenţiei de presă DPA.

Cu toate acestea, aeroportul din Frankfurt, cel mai frecventat din ţară, a comunicat despre „foarte puţine” anulări, care au afectat compania CityLine.

Într-un comunicat, UFO a explicat prelungirea grevei după ce grupul Lufthansa a trecut într-o „nouă etapă”, avertizând salariaţii că aceste greve sunt „ilegale” şi le „ameninţă locurile de muncă”.

„Nu este doar o eroare, este, de asemenea, un semn al unei noi etape în ceea ce priveşte ameninţările la adresa membrilor echipajului de cabină”, a declarat sindicatul. „Acest comportament trebuie să înceteze”, potrivit acestuia.

Vineri, sindicatul a anulat o grevă care putea să afecteze compania-mama Lufthansa după anunţul făcut de direcţie privind o creştere de 2% a salariilor însoţitorilor de bord, în condiţiile în care UFO ceruse o creştere de 1,8%.

Citește și : Trei morți într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii militare în statul american Georgia

Însă alte cereri privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă nu au fost îndeplinite, iar UFO nu a exclus alte acţiuni.

Luni, Lufthansa declarase că grupul consideră drept „ilegale apelurile la grevă” venind dinspre UFO, apreciind că sindicatul nu mai are dreptul să vorbească în numele lucrătorilor, contestându-i statutul în justiţie.