DISTRIBUIȚI

Temerile sporesc în Germania în ceea ce priveşte un al treilea val de infectări cu noul coronavirus după creşterea numărului de cazuri înaintea unei planificate relaxări a unora dintre restricţiile adoptate pentru a preveni răspândirea virusului, informează DPA, scrie agerpres

Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a raportat duminică 7.676 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Bilanţul este cu 1.562 de cazuri mai ridicat decât în urmă cu o săptămână.


Citește și : Un medic american a murit unei cauza unei reacţii Covid-19 rare după ce s-a vaccinat cu ambele doze

Rata de incidenţă pe un interval de şapte zile, care măsoară numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în această perioadă, a crescut la 60,2 la nivel naţional, de la 57,7 în ziua precedentă.

Datele sunt îngrijorătoare în special având în vedere că 10 dintre cele 16 landuri germane intenţionează să redeschidă şcolile începând de luni.

Politicienii iau în considerare acţiuni în vederea prioritizării profesorilor între categoriile de persoane vaccinate împotriva COVID-19 având în vedere creşterea numărului de cazuri, iar o decizie în acest sens ar putea fi luată la începutul acestei săptămâni.

Experţii pun creştere numărului de cazuri pe variantele noi, mai transmisibile ale coronavirusului.

Citește și : Navalnîi, condamnat la plata unei amenzi pentru ‘defăimare’ la adresa unui veteran de război