DISTRIBUIȚI
deutschlandfunk.de/

Poliţia germană face eforturi pentru a împiedica plecarea extremiştilor de dreapta pentru a lupta în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, relevă un document consultat vineri de DPA, potrivit agerpres.

Agenţiile de securitate suspectează că marea majoritate a radicalilor germani sunt aliaţi cu Rusia, a indicat guvernul de la Berlin răspunzând unei solicitări din partea partidului de extremă stânga Die Linke.


Citeşte şi: Se dau lupte grele la nord-vest de Kiev – Black News

O excepţie, totuşi, este partidul neonazist Der III Weg (A treia cale), care-i susţine pe naţionaliştii ucraineni.

”Cu privire la presupusa participare a extremiştilor de dreapta germani la operaţiuni de luptă ale unităţilor paramilitare de extremă dreapta, guvernul federal nu deţine în prezent nicio informaţie verificată că extremiştii de dreapta s-au deplasat în Ucraina sau Rusia în prezent pentru a lua parte activ la operaţiuni armate în acele zone”, a precizat executivul german în răspunsul său.

Citeşte şi: Explozii puternice în centrul Kievului – Black News

Ministerul de Interne german a menţionat că ”din cauza conflictului actual, atenţia directoratului federal al poliţiei s-a concentrat către posibile deplasări ale persoanelor extremiste de dreapta”.

”În cazuri suspecte, sunt luate măsuri de control intensive şi plecările sunt oprite dacă sunt întrunite condiţiile legale”, a mai spus ministerul citat.