DISTRIBUIȚI

Germania a înăsprit miercuri recomandările sale privind deplasările în China, avertizând că inclusiv persoanele vindecate de COVID-19 riscă să fie plasate acolo în izolare timp de mai multe săptămâni şi supuse unor „teste medicale invazive”, informează AFP, potrivit agerpres.

„Am întărit recomandările noastre pentru călători, descurajându-i să plece în Republica Populară Chineză”, în special „din cauza noilor reguli de carantină”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe german.


Citește și : Comisia Europeană cere accelerarea procedurilor de deportare

Pe site-ul său, ministerul atenţionează că „persoanele vindecate de COVID-19 vor fi imediat plasate în carantină în spital timp de mai multe săptămâni după sosirea lor şi vor fi supuse unor investigaţii aprofundate”, chiar dacă „ele vor avea un test PCR sau antigen negativ”.

Ministerul adaugă că „măsurile medicale din China sunt invazive şi presupun adesea scanere, precum şi analize de sânge zilnice.

Toţi călătorii care sosesc în China trebuie să stea în carantină timp de 14 zile într-un loc fixat de guvern. Însă, în timp ce copiii mici sunt „în general” autorizaţi să stea în carantină alături de părinţii lor, cei de peste 14 ani ar putea fi plasaţi în izolare departe de familia lor.

Citește și : Rusia îl vrea LEGAT pe unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Navalnîi