DISTRIBUIȚI

Germania ia în considerare un program de stimulare fiscală dacă epidemia de coronavirus afectează semnificativ economia, a anunţat joi publicaţia Handelsblatt, transmite Reuters, scrie agerpres.

Cancelarul Angela Merkel a rezistat o perioadă îndelungată solicitărilor din ţară şi din străinătate pentru mai multe stimulente fiscale, în pofida costurilor de împrumut la un nivel record scăzut şi a încetinirii economiei.


Citește și : Grecia îşi va înăspri controalele la frontieră pentru a preveni răspândirea coronavirusului

„În prezent, analizăm diverse scenarii şi măsuri de sprijinire a economiei”, a anunţat publicaţia de afaceri, citând un oficial.

Germania a raportat 27 de cazuri de infecţie cu coronavirus. Economia sa este extrem de dependentă de China, cel mai mare partener comercial al său.

Autorităţile de la Berlin au dezminţit joi informaţiile potrivit cărora ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, va relaxa reglementările federale stricte privind datoria pentru a majora cheltuielile cu infrastructura.

Citește și : OMS face apel la calm: Teama şi panica nu ajută!

Săptămânalul Die Zeit anunţase miercuri că Scholz intenţionează să suspende pentru o scurtă perioadă de timp reglementarea privind datoria, permiţând Guvernului să-şi asume o parte din datoriile unor municipalităţi puternic îndatorate, alocându-le miliarde de euro pentru majorarea cheltuielilor cu infrastructura şi cu şcolile.

Schimbarea reglementărilor privind datoria trebuie aprobată de o majoritate parlamentară de două treimi.