DISTRIBUIȚI
Web.de

Ministrul german de interne Horst Seehofer s-a declarat miercuri dispus să permită revenirea în ţară a cetăţenilor germani care au luptat alături de Statul Islamic (SI), precum şi a familiilor acestora, însă numai dacă nu există îndoieli cu privire la identitatea lor şi nu reprezintă un risc imprevizibil în materie de securitate, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

”În interesul de securitate al ţării noastre, guvernul trebuie să pună condiţii pentru revenirea foştilor combatanţi ai SI care au cetăţenie germană”, a spus Seehofer într-o declaraţie acordată ziarului Suddeutsche Zeitung. El a subliniat că ”fiecare caz individual trebuie clarificat la faţa locului înainte ca orice persoană să fie urcată în avion” către Germania, clarificări care trebuie să aibă în vedere şi eventuale acţiuni penale iniţiate de alte state împotriva respectivelor persoane.


Citește și : Justiția lituaniană este cutremurată de un imens scandal de corupție. Mai mulți magistrați au fost arestați!

Preşedintele american Donald Trump a cerut sâmbătă seară Europei să primească înapoi sute de combatanţi ai grupării SI capturaţi în Siria, ameninţând că SUA vor fi forţate în caz contrar să-i elibereze.

Într-o primă reacţie după declaraţia liderului de la Casa Albă, ministrul german de externe Heiko Maas s-a arătat sceptic faţă de această solicitare, pe care a descris-o drept ”dificil de realizat”, întrucât Germania nu are reprezentanţă diplomatică în Siria şi nici contacte directe cu combatanţii arestaţi acolo.

Citește și : Patru eurodeputaţi sunt reținuți într-o bază militară din Belgia