DISTRIBUIȚI
Indian Express

Guvernul german şi-a exprimat sâmbătă solidaritatea cu victimele atacului care a avut loc în oraşul Münster, din nord-vestul Germaniei, unde o furgonetă a intrat în mulţimea de oameni care se aflau pe teresa unui local din centru, informează EFE, potrivit agerpres.

Potrivit Ministerului de Interne german, cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa în incident, transmite dpa.


Citește și : Germania : O mașină a intrat în mulțime în centrul oraşului Münster. Câteva persoane au fost ucise

„Veşti îngrozitoare din Münster. Poliţia din Renania de Nord-Westphalia ne ţine la curent. Gândurile noastre sunt alături de victime şi de rudele acestora”, a scris o purtătoare de cuvânt a guvernului, Ulrike Demmer, pe Twitter.

„(…) Mulţumiri tuturor serviciilor de urgenţă. Trebuie să facem tot posibilul pentru a lămuri ceea ce s-a întâmplat”, a scris pe Twitter ministrul justiţiei, Katarina Barley.

Poliţia a confirmat că există „morţi şi răniţi”, a sigilat zona şi a cerut oamenilor să evite centrul oraşului, frecventat în mod normal de numeroşi ciclişti. Potrivit unor surse din poliţie citate de mass media locale, şoferul furgonetei s-a sinucis după comiterea faptei. Poliţia a anunţat că nu mai caută şi alţi suspecţi şi a confirmat că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în incident.

„Şoferul s-a sinucis, împuşcându-se”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, care a precizat că circa 30 de persoane au fost rănite, dintre care şase sunt în stare foarte gravă, în timp ce presa germană evocă un atentat. Însă poliţia nu a confirmat informaţiile difuzate de Der Spiegel potrivit cărora autorităţile plec de la premisa că a fost vorba despre un atentat.

„Fără speculaţii”, s-a mulţumit să scrie pe Twitter poliţia din Renania de Nord-Westphania, land industrial în care este situat oraşul Münster. Potrivit EFE, şoferul a fost găsit împuşcat în interiorul vehiculului, iar poliţia, după cum relatează cotidianul Bild, examinează furgoneta în căutare de explozibili.

Imaginile prezentate la televiziunea germană arătau mai multe vehicule de poliţie şi de pompieri staţionate în centrul acestui oraş cu peste 300.000 de locuitori. Poliţişti, între care unul puternic înarmat, erau staţionaţi în faţa cordoanelor de securitate, potrivit imaginilor difuzate de postul n-tv.

Germania a fost ţinta unui atac cu camion în decembrie 2016 la un târg de Crăciun. Atentatul s-a soldat cu 12 morţi şi a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic. Autorul atacului, tunisianul Anis Amri, a fost ucis câteva zile mai târziu în apropiere de Milano.

Citește și : Uniunea Europeană adaugă o persoană şi 21 de entităţi pe lista sancțiunilor contra Coreii de Nord