DISTRIBUIȚI
Yahoo News New Zealand

Guvernele Germaniei, Italiei, Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite au salutat vineri alegerea unui premier interimar în Libia, avertizând în acelaşi timp că urmează un drum lung de parcurs, transmite AFP, potrivit agerpres

„Autoritatea executivă unificată va trebui să pună în aplicare acordul de încetare a focului, să ofere servicii publice esenţiale poporului libian, să lanseze un program semnificativ de reconciliere, să răspundă nevoilor critice ale bugetului naţional şi să organizeze alegeri naţionale”, se arată într-un comunicat de presă comun dat publicităţii de ministerul afacerilor externe de la Berlin, care avertizează:”Avem încă un drum lung în faţă”.


Citește și : Varianta britanică a SARS-CoV-2, descoperită în 71% din cazurile noi de infectare din Slovacia

Participanţii la dialogul inter-libian, organizat la Geneva sub egida ONU, l-au ales pe Abdul Hamid Dbeibah prim-ministru interimar în vederea pregătirii alegerilor din 24 decembrie.

Prim-ministrul desemnat va trebui, în termen de cel mult 21 de zile, să formeze executivul şi să-şi prezinte programul de guvernare. Abdul Hamid Dbeibah va dispune apoi de încă 21 de zile pentru a obţine votul de încredere al parlamentului. În caz de eşec, situaţia va fi tranşată de participanţii la dialogul inter-libian.

Citește și : Spania a raportat un prim caz de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului