DISTRIBUIȚI
DW

Organizatorii se aşteaptă ca până la 750 de persoane să participe la un eveniment neonazist la 20 aprilie la graniţa dintre Germania şi Polonia pentru a marca ziua de naştere a lui Adolf Hitler.

Organizat de Partidul Naţional Democrat (NPD), de extremă dreapta, evenimentul din satul Ostritz, care ar urma să dureze un weekend, va găzdui concerte de muzică rock, demonstraţii de arte marţiale şi discursuri ale unor membri ai NPD, conform unei invitaţii consultate marţi de DPA.


Biletele pentru eveniment sunt la vânzare pe internet, la preţul de 45 de euro, conform agerpres .

Evenimentul a fost înregistrat la 20 noiembrie, a spus marţi o purtătoare de cuvânt a consiliului regional. „În următoarele câteva săptămâni, vor avea loc consultaţii cu toate părţile implicate privind viitoarele măsuri”, a afirmat ea.

Citește și : Guvernul britanic a revizuit codul de conduită ministerial după scandalurile de hărţuire sexuală

Poliţia din regiune are de asemenea cunoştinţă de eveniment. „Ne pregătim pentru o operaţiune care va dura câteva zile”, a declarat un purtător de cuvânt.

Sub sloganul ‘Reconquista Europa – crearea unei contraculturi’, evenimentul ar urma să aibă loc într-un hotel din Ostritz, un sat cu mai puţin de 3.000 de locuitori, conform informaţiilor apărute în media.

Trei concerte în aer liber care au avut loc în iulie şi octombrie 2017 în estul Germaniei au atras mii de neonazişti în satul Themar din Turingia, care are de asemenea numai 3.000 de locuitori.