DISTRIBUIȚI
Kölnische Rundschau

Demonstranţi mascaţi au folosit un tun cu confetti pentru a întrerupe un eveniment politic organizat de formaţiunea de extremă dreapta ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD) în oraşul Heilbronn, sud-vestul Germaniei, a anunţat miercuri poliţia, relatează dpa, potrivit agerpres.

Poliţia din landul Baden-Wuerttemberg a intervenit în forţă la evenimentul la care participau circa 40 de persoane. În urma confruntărilor între forţele de ordine şi demonstranţi, numărul acestora fiind estimat între 15 şi 20, doi participanţi la reuniune au fost răniţi şi transportaţi la spital.


Citește și : Gafă de zile mari comisă de Theresa May : Plecăm din Marea Britanie

O organizaţie care s-a prezentat sub numele de „Heilbronner Antifaschist*en.” şi-a asumat responsabilitatea pentru acţiunea împotriva AfD prin intermediul site-ului de stânga indymedia.org.

Rainer Podeswa, şeful local al AfD şi membru al parlamentului federal, a declarat că între 35 şi 40 de susţinători ai formaţiunii politice au participat la eveniment, două treimi dintre aceştia fiind membri AfD. El a precizat că sala în care avea loc reuniunea a fost acoperită de confetti după ce au fost trase trei salve de tun.

Citește și : Italia are nevoie de imigranţi pentru a-şi plăti pensionarii, afirmă preşedintele Institutului pentru Securitate Socială