DISTRIBUIȚI

Proporţia de femei în poziţii de conducere în cadrul guvernului german a crescut doar puţin în noua administraţie, potrivit datelor oficiale date publicităţii luni, punând sub semnul întrebării obiectivele trasate de Germania pentru 2025 în ceea ce priveşte egalitatea de gen, informează dpa, potrivit agerpres.

Femeile deţin în jur de 29% din posturile de miniştri, miniştri de stat, secretari de stat şi şefi de departamente în actualul guvern, precizează oficiali germani ca răspuns la o interpelare a parlamentului în acest sens.


Citeşte şi: James Comey ‘îl desfiinţează’ pe Trump: ‘Este INAPT moral să fie preşedintele SUA’

Aceasta constituie o creştere cu numai 5% comparativ cu 2014, sub fosta administraţie. Ţinta guvernului federal este ca femeile şi bărbaţii să aibă în 2025 o reprezentare egală în funcţii de conducere.

Guvernul avansează „în direcţia bună”, însă „mai are drum lung pentru a atinge ţinta”, a subliniat Ministerul Familiei din Germania.

Sunt 139 de bărbaţi şi 57 de femei în posturi de conducere în guvernul german, cu numai câteva poziţii neacoperite în cadrul noului guvern de coaliţie. 

Citeşte şi: Două avioane s-au ciocnit în aer; ambii piloţi au murit