DISTRIBUIȚI
DPA

Un lider cheie al conservatorilor cancelarului german Angela Merkel – Horst Seehofer, care conduce Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), – a respins o cerere a Partidului Social-Democrat (SPD) de a permite reîntregirea familială în cazul refugiaţilor, demers ce survine cu câteva zile înainte de un congres al social-democraţilor care va lua în considerare negocierile pentru formarea unui nou guvern sub mandatul cancelarului, relatează marţi agenţia dpa, potrivit agerpres.

”Aceasta va duce la o creştere atât de masivă a imigraţiei încât capacitatea Germaniei de a facilita integrarea ar fi total copleşită”, a declarat Seehofer în cotidianul Bild.


Citeşte şi: Mihail Saakaşvili, ARESTAT la Kiev, după ce a vrut să se arunce de pe acoperiş. Un comando SBU i-a percheziţionat apartamentul – VIDEO

El a precizat că a respins cererea SPD potrivit căreia nu ar trebui prelungită actuala suspendare a reîntregirii familiale în cazul refugiaţilor, care urmează să expire în martie 2018.

SPD (centru-stânga) consideră problema reîntregirii familiale drept o posibilă temă pentru negocierile cu conservatorii CDU-CSU pentru formarea unei noi coaliţii.

Peste un milion de refugiaţi, în cea mai mare parte persoane care au plecat din cauza războaielor din Orientul Mijlociu şi Africa, au sosit în Germania începând din septembrie 2015, când cancelarul Merkel a deschis frontierele ţării pentru refugiaţii blocaţi în Ungaria, pentru a evita un dezastru umanitar. Numărul celor care intră în Germania a scăzut brusc în acest an.