DISTRIBUIȚI
postdirekt.de

Deutsche Post a intrat în colimatorul autorităţilor germane pentru practicile sale de angajare, autorităţile cerând concernului să renunţe la penalizarea salariaţilor care se îmbolnăvesc prea des sau sunt consideraţi prea lenţi, transmite luni AFP, potrivit agerpres.

Ministrul de finanţe german Olaf Scholz a reacţionat, duminică seară, la un articol publicat de săptămânalul Bild, conform căruia Deutsche Post îi privează de contracte pe durată nedeterminată pe salariaţii angajaţi pe perioadă determinată care au fost bolnavi de cel puţin şase ori într-un interval de doi ani.


Citește și : Un candidat la alegerile parlamentare din Irak a fost asasinat

”Va exista o reacţie pentru ca această practică să se schimbe”, a declarat Olaf Scholz, membru al Partidului Social-Democrat german care participă la guvernare alături de blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) al cancelarului Angela Merkel.

Statul german este cel mai mare acţionar al Deutsche Post, cu o cotă de 20,6% din capitalul social, şi este reprezentat în consiliul de supraveghere de Werner Gatzer, secretar de stat în Ministerul de Finanţe.

Deutsche Post se află ‘în contact constant cu acţionarul său principal’ şi intenţionează să ‘răspundă la întrebările’ care îi vor fi puse, a declarat luni un purtător de cuvânt al concernului german.

Duminică, Deutsche Post a confirmat informaţiile publicate de Bild şi a susţinut că practicile sale de angajare sunt ‘transparente şi non-arbitrare’.

Citește și : Scotland Yard a cheltuit peste 8,5 milioane de lire pe deplasări cu avionul în perioada aprilie 2015 – decembrie 2017