DISTRIBUIȚI
bt.dk

Germania va prelungi cu încă şase luni, respectiv până la 11 mai 2018, controalele la frontiere instituite în urma atentatelor produse în mai multe ţări din Europa, a comunicat joi ministrul de interne Thomas de Maiziere, o decizie similară fiind anunţată şi de Danemarca, transmite dpa, potrivit agerpres.

În Germania, controalele, a căror aplicare urma să expire la 11 noiembrie, vor viza graniţa cu Austria, pe unde au intrat majoritatea solicitanţilor de azil, precum şi cursele aeriene din Grecia spre aeroporturile germane.


Citeşte şi: Ruşii îi acuză pe americani că le-au PROFANAT drapelul naţional – FOTO/VIDEO

Afirmând că ‘există în continuare deficienţe în ce priveşte protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, precum şi un volum semnificativ de migraţie ilegală în interiorul zonei Schengen’, ministrul german subliniază că ‘o revenire totală la o zonă Schengen fără controale la frontiere va fi posibilă doar odată ce situaţia generală o va permite’.

Una din măsurile de răspuns ale Uniunii Europene la criza refugiaţilor a fost să le permită statelor membre să impună controale la frontiere în interiorul spaţiului de liberă circulaţie.

Germania a primit în 2015 aproape un milion de migranţi, dar numărul sosirilor a scăzut drastic după închiderea rutei Balcanilor de Vest.

La rândul său, guvernul danez a anunţat Comisia Europeană că va prelungi controalele la frontiere până pe 12 mai 2018.

Citeşte şi: Un avion militar spaniol S-A PRĂBUŞIT după ce a participat la parada organizată de Ziua Naţională – FOTO/VIDEO

Potrivit agenţiei de presă daneze Ritzau, Copenhaga a invocat riscul serios de atac terorist pentru prelungirea acestei măsuri excepţionale.

După instituirea ei, au fost întreprinse controale prin sondaj în trenuri, autocare şi automobile la graniţa cu Germania, precum şi în porturile Gedser şi Rodby.

Volumul suplimentar de muncă a determinat autorităţile să desfăşoare militari la frontiere în sprijinul poliţiştilor.