DISTRIBUIȚI
dpa

Germania va continua să actualizeze recomandările de călătorie pentru Turcia, a declarat joi ministrul de externe german Heiko Maas, precizând că toate deciziile Berlinului în această privinţă sunt luate în coordonare cu Uniunea Europeană şi se bazează pe date sigure despre infecţia cu noul coronavirus şi despre situaţia epidemiologică, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Turcia s-a declarat dezamăgită că nu se află pe lista ţărilor din care sunt permise călătoriile către blocul comunitar începând de la 1 iulie.


Citeşte şi: Trump şi masca anti-COVID-19. Preşedintele american continuă eschiva

După întâlnirea avută cu ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu la Berlin, Maas a spus că situaţia este analizată şi actualizată la fiecare 15 zile.

”Vor urma măsuri suplimentare”, a afirmat el, adăugând că recomandările de călătorie nu se aplică în cazul vizitelor familiale. Acest lucru este esenţial pentru numeroasa comunitate turcă, dar Germania este de asemenea o sursă importantă de turişti pentru Turcia.

”Este vorba despre cum garantăm turismul în siguranţă în criza cauzată de coronavirus”, a mai menţionat Maas.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi o recomandare privind ridicarea graduală a restricţiilor asupra călătoriilor non-esenţiale dinspre ţări terţe, fiind elaborată o listă de 14 state din care vor fi permise călătoriile către blocul comunitar începând de la 1 iulie.

Ţările ‘sigure’ sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

Citeşte şi: Guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei A DEMISIONAT

Potrivit site-ului consilium.europa.eu, restricţiile de călătoriile ar trebui să fie ridicate pentru aceste 14 ţări terţe, lista urmând să fie reanalizată şi, dacă va fi cazul, actualizată la fiecare 15 zile.

Criteriile pentru determinarea ţărilor terţe pentru care actualele restricţii de călătorie trebuie să fie ridicate acoperă în particular situaţia epidemiologică şi măsurile de izolare, inclusiv distanţarea fizică, precum şi considerente de natură economică şi socială. Ele sunt aplicate în mod cumulativ.