DISTRIBUIȚI
Real Iran

Viceministrul german al afacerilor externe Niels Annen a dat asigurări, joi, la Varşovia, că Europa nu este dezbinată pe dosarul iranian, informează EFE, potrivit agerpres.

„Europa nu este divizată în privinţa Iranului, să nu vă faceţi nicio grijă în această privinţă”, a afirmat Annen într-o declaraţie de presă la începerea celei de-a doua zile a Conferinţei de la Varşovia dedicată Orientului Mijlociu.


Citește și: Oficialii cubanezi anunță că SUA pregătesc INVAZIA Venezuelei

Oficialul german a amintit că statele europene respectă prevederile acordului nuclear încheiat cu Iranul, din care SUA s-au retras anul trecut în urma deciziei şefului de la Casa Albă, Donald Trump.

Annen a apreciat organizarea acestei conferinţe dedicate Orientului Mijlociu, pe care o consideră „un pas important” de la care aşteaptă „semnale pozitive”.

Astăzi este ultima zi a conferinţei la care au participat reprezentanţi a peste 60 ţări, dar de la care au lipsit Iranul, Autoritatea Naţională Palestiniană, Turcia, Libanul, Rusia şi China.

Citește și: Israelul se opune unei vizite a Consiliului de Securitate în Orientul Mijlociu

S-a remarcat, de asemenea, absenţa miniştrilor de externe ale unor importante state europene, precum Franţa şi Spania, care nu şi-a trimis reprezentanţi de rang înalt, în timp ce Germania a fost reprezentată de viceministrul afacerilor externe. A lipsit şi Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, care deja în urmă cu câteva săptămâni s-a delimitat de evenimentul organizat de SUA şi aliatul său european fidel, Polonia, care îşi propune să promoveze un viitor al păcii şi securităţii în regiune.

Jumătate din comerţul extern al Iranului cu UE este realizat cu Germania, Franţa, Marea Britanie şi Italia, aceasta din urmă opunându-se impunerii de sancţiuni suplimentare Teheranului.