DISTRIBUIȚI
REUTERS

Vicecancelarul german Olaf Scholz a confirmat marţi că Germania va primi 1.553 de migranţi aflaţi în prezent pe cinci insule greceşti după incendiile care au distrus tabăra de refugiaţi Moria, lăsându-i pe mii dintre ei fără adăpost, relatează AFP şi dpa, scrie agerpres.

„Garantăm că 1.553 membri ai familiilor care sunt deja recunoscuţi (ca refugiaţi de autorităţile elene – n.r.) vor părăsi insulele” din Marea Egee pentru a merge în Germania, a spus el, confirmând informaţiile unei surse guvernamentale.


Citește și : SUA vor împiedica Iranul să-şi procure arme ruse sau chineze

Cancelarul german Angela Merkel şi ministrul de interne Horst Seehofer au convenit asupra planului respectiv în urma presiunilor la care a fost supus guvernul de la Berlin după incendiile care au devastat tabăra de refugiaţi Moria din insula Lesbos, unde erau cazaţi circa 12.000 de oameni.

Germania acceptase de săptămâna trecută să primească 100 până la 150 de copii, în cadrul unei iniţiative europene pentru minorii fără adăpost.

Grecia este cea mai obişnuită destinaţie pentru refugiaţii care încearcă să ajungă în Europa din Orientul Mijlociu şi nordul Africii.

Citește și : Un fost lider al sârbilor bosniaci a murit de COVID-19