DISTRIBUIȚI
AP

Susţinerea faţă de blocul conservator condus de cancelarul german, Angela Merkel, se află la cel mai jos nivel din 2006 până în prezent, conform unui sondaj publicat duminică, scrie Reuters, potrivit news.ro .

Sondajul publicat în Bild am Sonntag arată că partidul lui Merkel, Uniunea Creştin Democrată şi aliatul său, Uniunea Social Creştină (CSU), beneficiază de susţinerea a 29% din populaţie, faţă de 33% în septembrie 2017, când au avut loc alegerile.


Citește și : Discursul lui Trump împotriva mass-media este „periculos şi dăunător”, avertizează directorul New York Times

CSU va participa la alegerile regionale din Bavaria în octombrie iar sondajele arată că ar putea pierde majoritatea absolută.

Social-democraţii (SPD), care împart puterea cu conservatorii lui Merkel, au scăzut de asemenea, ajungând la 18%.

Alternativa pentru Germania (AfD), partid de extremă-dreaptă, a rămas la acelaşi nivel de 15% iar Partidul Verzilor a crescut până la 14%, cel mai bun rezultat al lor din acest an.

Citește și : Trump și Juncker au discutat şi probleme legate de agricultură (Steven Mnuchin)

Acum o lună, coaliţia condusă de Merkel a fost aproape să fie înlăturată de la putere din cauza diferenţelor de opinie privind politica de imigraţie cu CSU, care doreau controale mai stricte la graniţe. Deşi la începutul lui iulie s-a ajuns la un compromis, tensiunile persistă.