DISTRIBUIȚI
dpa

Un bărbat a recunoscut într-un tribunal din Germania, în timpul unor audieri care au avut loc marţi, că a distrus o operă de artă estimată la câteva zeci de mii de euro, ce a fost furată dintr-un depozit folosit de pictorul german Georg Baselitz, informează DPA, conform agerpres.

”Am distrus-o şi am aruncat bucăţile în mai multe pubele”, a declarat bărbatul în vârstă de 26 de ani în cadrul audierilor desfăşurate într-un tribunal din Munchen.


Citește și : SUA : Consilierul pentru securitate internă al preşedintelui Donald Trump a demisionat

Suspectul şi tatăl lui sunt acuzaţi de deţinere de bunuri furate, iar un alt bărbat este acuzat de furt dintr-un depozit folosit de Georg Baselitz.

Pictura pe hârtie, intitulată ”Akt Elk”, are o valoare estimată la 45.000 de euro şi a fost furată împreună cu alte circa 15 opere de artă care se aflau într-un depozit din Aschheim, în apropiere de Munchen.

Citește și : Aproximativ 700.000 de persoane și-au părăsit locuinţele în acest an din cauza luptelor din Siria (ONU)

Potrivit acuzării, valoarea totală a operelor de artă furate, semnate de Georg Baselitz dar şi de alţi artişti, este estimată la 2,5 milioane de euro.

Furtul a descoperit după ce un comerciant de artă căruia i s-a oferit spre vânzare o pictură semnată de Georg Baselitz a devenit bănuitor şi l-a contactat pe pictor. Georg Baselitz a verificat depozitul în care îşi ţinea lucrările şi a confirmat că unele dintre acestea lipseau.