DISTRIBUIȚI
REUTERS

Germania ar putea trimite mai multe trupe în Lituania, ţară membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), după ce Federaţia Rusă a recunoscut oficial independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, a declarat marţi ministrul german al apărării, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Este clar că noi trebuie să punem în aplicare măsuri de descurajare mai stricte”, a declarat Christine Lambrecht în timpul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu omologul său lituanian la Vilnius.


Citeşte şi: 15 milioane de proprietari de case trebuie să cheltuiască mii de lire sterline pentru a respecta regulile ecologice draconice – Black News

„Vreau să subliniez că noi suntem gata să trimitem mai multe trupe, terestre şi aeriene. Suntem gata să trimitem mai multe trupe şi în Lituania şi semnalăm că suntem alături de parteneri şi suntem un partener de încredere pe timp de criză”, a spus ministrul german al apărării.

Criza ucraineană a determinat Alianţa să-şi consolideze prezenţa de-a lungul flancului estic în statele membre, inclusiv în Lituania, mai aproape de graniţele cu Ucraina şi Rusia.

Citeşte şi: Putin a dat ORDIN armatei ruse să intre în Ucraina – Black News

În urmă cu două săptămâni, ministrul apărării german a anunţat că Germania va trimite 350 de soldaţi suplimentari în Lituania. Germania conduce o operaţiune a NATO în Lituania, unde au fost deja desfăşuraţi 500 de soldaţi germani.