DISTRIBUIȚI

Autorităţile federale şi regionale de securitate germane au fost informate în legătură cu apeluri la proteste posibil violente organizate luni de kurzi faţă de ofensiva turcă în regiunea kurdă din nordul Siriei, informează dpa, potrivit agerpres.

„Autorităţile responsabile la nivel local examinează situaţia şi vor lua măsurile de precauţie în cazul în care acestea sunt necesare”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Berlin.


Citeşte şi: Un avion de pasageri s-a prăbuşit pe aeroportul din Kathmandu

Apelurile la proteste pe internet au inclus fraze precum „aducerea războiului pe străzile Europei”.

În weekend, majoritatea protestelor au fost paşnice împotriva ofensivei turce în diferite oraşe germane, dar s-au înregistrat şi violenţe la Berlin şi Düsseldorf unde au avut loc ciocniri între grupuri de turci şi kurzi.

Nu este încă clar dacă atacurile din weekend asupra a două moschei, unui club germano-turc şi unui producător turc de legume au fost legate de proteste.

Videoclipuri postate pe un site kurd susţineau că prezintă două dintre atacuri comise de tineri kurzi.

Protestatarii kurzi sunt înfuriaţi de asaltul Turciei asupra regiunii Afrin din nordul Siriei, lansat la 20 ianuarie împotriva Unităţilor de Protecţie Populară (YPG), o miliţie kurdă sprijinită de SUA şi pe care Ankara o consideră grup terorist. 

Citeşte şi: UN elicopter s-a prăbușit la New York. Mai mulți morți