DISTRIBUIȚI
Focus.de

Ministrul afacerilor externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a îndemnat comunitatea internaţională să demareze negocieri directe cu Phenianul, în încercarea de a soluţiona criza generată de testele sale nucleare şi balistice, informează luni dpa, conform agerpres.

Într-un interviu acordat cotidianului popular Bild, Gabriel afirmă că sunt necesare negocieri directe care să implice Coreea de Nord, SUA, China şi Rusia, pentru a-i oferi Phenianului „alte garanţii de securitate decât bomba nucleară”.


Citeşte şi: Bombardiere americane supersonice au efectuat exerciţii la graniţa dintre cele două Corei – VIDEO

Potrivit şefului diplomaţiei germane, liderul nord-coreean Kim Jong-Un „nu este nebun” şi „urmăreşte o strategie calculată la rece: el crede că dacă are bomba nucleară, regimul lui este în siguranţă. Pentru că nimeni nu va îndrăzni să-l ameninţe”.

Sigmar Gabriel a subliniat că este necesară o perioadă de timp pentru ca sancţiunile impuse recent de Naţiunile Unite să înceapă să aibă efect şi a amintit în acest sens de Iran, ca exemplu al unor rezultate pozitive pe care le pot avea sancţiunile.

Aceste comentarii au fost făcute la o zi după vizita întreprinsă de ministrul german de externe la Beijing, pentru discuţii cu oficiali chinezi pe marginea problemei nord-coreene.