DISTRIBUIȚI
El País

Peste 70 de solicitanţi de azil au ajuns în Germania din Italia, ca parte a unui acord al UE privind gestionarea refugiaţilor, relatează DPA, potrivit agerpres.

Ministerul de Interne din Germania a anunţat marţi că 74 de refugiaţi au ajuns cu avionul la Hanovra şi au fost apoi transportaţi la Berlin. Persoanele, care au fost salvate pe mare, vor trece acum prin procedura de azil din Germania.


Citește și : Airbus şi Air France compar în justiţie în legătură cu tragedia cursei Rio-Paris din 2009

În iunie, 21 de state europene au convenit asupra unui instrument cunoscut ca Mecanismul european voluntar de solidaritate, care într-o primă fază ar urma să funcţioneze pentru un an. Mecanismul are ca scop să ajute ţări din UE ca Italia, unde ajung prima dată multe dintre persoanele care fug din Asia şi Africa traversând cu barca Marea Mediterană.

Germania speră că mecanismul va face parte dintr-un Sistem European Comun de Azil.

Germania a fost de acord să primească 3.500 de solicitanţi de azil într-un an prin mecanismul de solidaritate.

Până acum, totuşi, progresele în privinţa noii proceduri au fost mai degrabă lente.

Citește și : Antonio Guterres cere desfăşurarea unei forţe armate internaţionale în Haiti

 

În afară de Franţa, care a primit 38 de refugiaţi în august, se pare că nu au mai fost înregistrate şi alte transferuri.

Opoziţia din Germania a criticat guvernul că a făcut în mod voluntar promisiuni să primească refugiaţi, în ciuda numărului mare de refugiaţi ucraineni care se află deja în Germania.