DISTRIBUIȚI
DPA

Germania va trimite mai mulți migranți înapoi în Spania, în urma unui acord semnat între cele două țări privind refugiații care au cerut azil în Spania, dar au plecat ulterior în Germania, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Germania, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Acordul, primul de acest tip, a fost semnat luni de către cele două țări și vine în urma unei dispute în Germania privind migranții, care aproape a destrămat relațiile din Guvern.


Citește și : Poliţia italiană a destructurat două bande care fracturau oase şi înscenau accidente pentru a frauda asigurările

Începând de duminică, Germania va putea să trimită înapoi migranții veniți din Spania, care au solicitat azil în țară.

Spania nu a cerut nimic în schimb, conform acordului, a declarat Eleonore Petermann, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Germania.

Germania încearcă să încheie acorduri similare și cu Italia și Grecia. Negocierile sunt încă în desfășurare, din cauza cerințelor pe care cele două țări le au în schimbul primirii migranților.

Citește și : Amnesty International acuză ţările din Uniunea Europeană pentru numărul mare de migranţi morţi în Marea Mediterană

Spania a devenit principala destinație pentru refugiații veniți din Africa, după ce Italia a decis că nu va mai primi migranți. Peste 19.000 de refugiați au ajuns în Spania în primele cinci luni ale anului 2018.

Peste 1.6 milioane de migranți au ajuns în Germania în ultimii patru ani, provocând tensiuni majore în țară.