DISTRIBUIȚI
CNN

Un grup de 21 de solicitanţi de azil afgani care au fost respinşi de Germania au sosit miercuri miercuri dimineaţa la Kabul, au anunţat oficiali ai aeroportului din capitala afgană, relatează dpa, potrivit agerpres.

Un zbor de la Leipzig a aterizat la ora locală 07:10 (02:40 GMT). Acesta este cel de-al 22-lea grup de afgani deportaţi din decembrie 2016. În zborurile anterioare au fost repatriaţi 512 bărbaţi afgani.


Vezi și: CUTREMUR puternic în Turcia – VIDEO

Deportările au fost profund controversate. În iulie anul trecut, un tânăr de 23 de ani s-a sinucis după ce a fost deportat. El trăise în Germania timp de opt ani înainte de a fi trimis înapoi la Kabul.

Unii critici susţin că Afganistanul, afectat de ani de război, este încă prea periculos pentru solicitanţii de azil.

Civilii sunt în mod constant ţinte ale atacurilor talibanilor şi ale militanţilor Statului Islamic. Atacurile militanţilor asupra posturilor militare au loc de asemenea zilnic în Afganistan.

Citește și: Theresa May trimite scrisoarea prin care cere amânarea Brexit-ului

Aproape 11.000 de civili au fost ucişi şi răniţi în 2018 în conflictul din Afganistan, potrivit celor mai recente date deţinute de ONU.

Reprezentanţi ai SUA şi ai talibanilor au purtat discuţii în încercarea de a se găsi o soluţie politică la conflictul din Afganistan şi de a se ajunge la un dialog direct între talibani şi guvernul afgan.