DISTRIBUIȚI
dpa

Germania a expulzat mult mai puţine persoane în 2021 decât în anii dinaintea pandemiei de coronavirus, relatează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Au fost 11.982 de expulzări anul trecut, a declarat Ministerul de Interne al Germaniei la o solicitare. În 2020, an în care au fost mai multe restricţii în privinţa călătoriilor internaţionale, autorităţile germane au efectuat 10.800 de expulzări.


Citeşte şi: Lord Ashcroft: Comportamentul lui Carrie îl împiedică pe premier să conducă Marea Britanie – Black News

Prin comparaţie, în 2019 au existat aproximativ 22.100 de expulzări.

Cele mai multe expulzări de anul trecut pe calea aerului au fost spre Georgia şi Albania, cu 1.116 persoane şi respectiv 908 trimise înapoi.

În 470 de cazuri, au fost expulzate persoane originare din Siria cu reşedinţă ilegală în Germania – dar nu spre Siria.

Guvernul german a clarificat într-un răspuns recent la o întrebare din partea partidului extremei stângi Die Linke (Stânga) că cetăţenii sirieni vor fi returnaţi în Siria numai pe bază de voluntariat.

Anul trecut, au fost în jur de câte 400 de expulzări spre Turcia şi Kosovo.

Guvernul german, instalat anul trecut, a declarat în acordul său de coaliţie că lansează o „ofensivă de repatriere pentru a implementa plecările în mod mai consistent, în special expulzările de criminali şi oameni periculoşi”.

Citeşte şi: Pfizer se așteaptă ca vânzările pentru 2022 ale vaccinului și pastilei Paxlovid să depășească 54 de miliarde de dolari – Black News

De asemenea, coaliţia intenţionează să încheie acorduri de migraţie cu ţări importante de origine.

Guvernul a declarat că va numi un reprezentant special pentru a elabora aceste acorduri, dar partenerii de coaliţie încă nu au convenit asupra ministerului din care ar trebui să facă parte noul post şi cine va fi numit.