DISTRIBUIȚI
dpa

Autorităţile germane au expulzat, de la sfârşitul lui 2016, un număr de 90 de persoane suspectate că sunt dispuse şi capabile să comită un atac terorist, a relatat vineri revista Der Spiegel, citând răspunsul dat de guvern la o întrebare parlamentară din partea unui partid de opoziţie, transmite dpa, potrivit agerpres.

Este vorba de aşa-zişii potenţiali terorişti – Gefaehrder, în germană -, persoane care pot pune în pericol siguranţa publică prin comiterea unui atac, considerate astfel pe baza informaţiilor colectate de serviciile de specialitate.


Citește și : Incident armat într-o bază militară din Florida – Cel puțin doi morți

Conform răspunsului dat de guvern întrebării venite de la Partidul Liberal Democrat (FDP, pro-afaceri), circa 40% dintre cei expulzaţi proveneau din Siria, iar alţii aveau cetăţenia irakiană, turcă şi rusă.

Dat fiind faptul că practicile legate de expulzare diferă semnificativ de la un stat la altul, Germania „are nevoie urgentă de o autoritate federală pentru expulzări şi acorduri eficiente cu ţările de origine”, a declarat pentru Der Spiegel Stephan Thomae, expertul FDP în afaceri interne.

Guvernul german a anunţat în februarie anul trecut că în Germania se află 745 de persoane ce pot fi considerate potenţiali terorişti.

Citește și : Două autobuze pline cu copii s-au ciocnit în Franţa