DISTRIBUIȚI
The portal for Ramboll's external blogs - Ramboll

Autorităţile germane au dat vineri undă verde pentru un tunel feroviar şi rutier în valoare de 8 miliarde de dolari care să lege Danemarca şi Germania, în pofida obiecţiilor privind protecţia mediului, relatează Reuters, scrie agerpres.

Tunelul Fehmarnbelt, lung de 19 km, care va lega insula daneză Lolland de insula germană Fehmarn, urmează a fi finalizat în 2024, dar a fost întârziat de protestele activiştilor de mediu din Germania.


Citește și : Premierul albanez Edi Rama remaniază cabinetul în contextul valului de proteste studenţeşti şi anticorupţie

Insula Fehmarn are deja o legătură rutieră cu Germania, iar noua legătură va creşte cu mult viteza conexiunilor rutiere şi feroviare între oraşele germane Hamburg, Bremen şi Hanovra şi capitala daneză Copenhaga şi oraşul suedez Malmo.

Proiectul, evaluat la 52,6 miliarde de coroane daneze (8,1 miliarde de dolari), va cuprinde o autostradă cu patru benzi şi o cale ferată cu două rânduri de şine. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană.

Compania din spatele proiectului, Femern A/S, are 14 zile pentru a examina aprobarea din partea Ministerului Transporturilor din landul Schleswig-Holstein înainte ca acesta să fie semnat.

„Este rezultatul mai multor ani de cooperare între cele două părţi implicate în Danemarca şi Germania”, a precizat Claus Dynesen, director de proiect la Femern A/S, într-un comunicat.

Proiectul a fost înaintat pentru prima dată în 2013 şi a fost supus la două consultări publice în Germania. Femern A/S a precizat că decizia poate fi contestată la Tribunalul federal administrativ german.

Citește și : Pavel Filip: Guvernul de la Chișinău susține în totalitate integritatea teritorială a Ucrainei