DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

Germania doreşte să organizeze duminică, la Berlin, un summit consacrat situaţiei din Libia, au declarat luni două surse apropiate reuniunilor pregătitoare pentru Reuters, scrie news.ro .

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să participe la această reuniune în capitala germană, a anunţat Ankara, fără să furnizeze alte detalii.


Citește și : Marea Britanie poate continua relaţia cu Huawei fără să compromită legăturile cu SUA

Principalii doi protagonişti ai războiului civil libian se întâlnesc luni la Moscova în vederea unor discuţii de pace, la o zi după intrarea în vigoare a unui fragil armistiţiu, care a permis reducerea intensităţii confruntărilor armate între cele două tabere.

Mareşalul Khalifa Haftar, care deţine controlulu asupra estului Libiei, a lansat în aprilie o ofensivă în vederea cuceririi capitalei, aflată sub controlul forţelor loiale Guvernului de Uniune Naţională (GNA) al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de comunitatea internaţională.

Turcia, care susţine GNA, şi Rusia, care a desfăşurat mercenari alături de forţe loiale lui Haftar, au îndemnat săptămâna trecută la un armistiţiu, ultima dintr-o serie de încercări de a pune capăt celor peste nouă luni de confruntări armate.

Citește și : Ţările care au avut cetăţeni la bordul avionului doborât de iranieni vor discuta o posibilă acţiune pe plan legal