DISTRIBUIȚI
The New York Times

Georgia şi-a închis temporar graniţa terestră cu Rusia din cauza ploilor abundente care au căzut în regiunea muntoasă dintre cele două ţări, au anunţat luni autorităţile locale, citate de Reuters, potrivit agerpres

„Din cauza unei situaţii de urgenţă, toate tipurile de proceduri privind controlul vamal au fost suspendate”, a anunţat serviciul de venituri din cadrul Ministerului georgian de Finanţe, care administrează verificările operate în punctele de trecere a frontierei, într-un comunicat publicat pe site-ul său.


Citește și : Zelenski: A doua armată a lumii a înfrânt triumfătoare o grădiniţă şi un bloc din Kiev

„Ca urmare a ploilor abundente şi a râurilor ieşite din matcă, o secţiune a drumului care leagă Georgia de Rusia a fost avariată”, precizează acelaşi comunicat.

Un singur punct oficial de trecere există între Georgia şi Rusia la graniţa muntoasă de 900 km dintre cele două ţări. Înregistrări video au arătat mai multe autovehicule în timp ce aveau mari dificultăţi în a rula pe o şosea inundată, precum şi o mică alunecare de teren în acea zonă.

Autorităţile georgiene au spus că graniţa – o rută majoră pentru transporturile de mărfuri dintre cele două state – va fi redeschisă după ce starea vremii se va îmbunătăţi şi după ce şoseaua va fi reparată.

Citește și : Producţia de petrol din Ecuador este la un ‘nivel critic’ și va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele continuă