DISTRIBUIȚI
JAMnews

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Georgiei, Tbilisi, pentru a denunţa raidurile poliţiei în discoteci în cadrul unei campanii de luptă împotriva drogurilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Dansând pe muzică electronică şi fluturând torţe fumigene colorate, manifestanţii s-au adunat în faţa sediului parlamentului georgian de pe principala arteră a oraşului, după ce poliţia a făcut percheziţii în două discoteci din Tbilisi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.


Citește și : Irak: Cel mai ridicat absenteism la primele alegeri legislative după victoria asupra jihadiştilor

În aceste operaţiuni au fost arestaţi opt presupuşi vânzători de droguri, a anunţat şeful departamentului poliţiei criminale din cadrul Ministerului de Interne, Mamuka Chelidze, în cursul unei conferinţe de presă.

Unii dintre clienţii prezenţi în discoteci în momentul raidurilor au afirmat că poliţia a făcut uz de forţă în mod disproporţionat la adresa lor şi că descoperirea de droguri în timpul percheziţiilor a fost pusă în scenă de poliţişti.

Aproximativ 20 de clienţi au fost reţinuţi pentru scurt timp.

Citește și : Spania: Joaquim Torra nu a reuşit să fie ales la şefia guvernului catalan

Guvernul de la Tbilisi este criticat de apărători ai drepturilor omului pentru aplicarea unei politici intransigente de luptă împotriva drogurilor. Consiliul Constituţional al Georgiei a recomandat anul trecut legalizarea consumului de marijuana.