DISTRIBUIȚI
agenda.ge

Georgia a redeschis luni centrele comerciale, care au rămas închise timp de două luni în contextul măsurilor restrictive determinate de pandemia de coronavirus, pentru a cărei gestionare guvernul de la Tbilisi a primit laudele comunităţii internaţionale, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Pe principalele bulevarde ale capitalei georgiene, Tbilisi, au fost redeschise marile centre comerciale alături de chioşcurile de presă şi de punctele de vânzare în care sunt comercializate pateuri umplute, foarte populare în această ţară.


Citeşte şi: Ambasadorul maltez în Finlanda o compară Angela Merkel cu Hitler

Luni dimineaţă s-au format cozi la unele magazine, mai ales în faţa unor parfumerii şi a unor unităţi care comercializează produse cosmetice.

„Ne este foarte dor de normalitate. Azi pentru noi este ca şi cum am vedea lumina de la capătul tunelului. Visam de mult să îmi pot cumpăra crema de faţă preferată. Sper ca în curând să se deschidă şi saloanele de coafură”, a declarat pentru EFE o casnică din Tbilisi.

Au fost redeschise şi magazinele de telefonie mobilă şi alte accesorii tehnologice.

În magazine nu pot intra în acelaşi timp două persoane, care trebuie să poarte măşti de protecţie, iar temperatura lor corporală este verificată la intrare.

Autorităţile au permis totodată intrările şi ieşirile din capitala ţării, deşi transportul public încă nu a fost reluat, inclusiv circulaţia cu metroul, iar în întreaga ţară rămâne în vigoare starea de urgenţă între orele 21:00 şi 06:00.

Citește și: CUTREMUR în Roma! Locuitorii Cetăţii Eterne au fost treziţi de unda telurică!

Joia trecută, premierul georgian Ghiorghi Gaharia, a anunţat că datorită „situaţiei epidemiologice satisfăcătoare” şi „bunei activităţi a cadrelor medicale”, în ţară vor fi ridicate unele restricţii, alături de redeschiderea frontierelor pentru turiştii străini pe 1 iulie.

Potrivit celor mai recente date oficiale, în Georgia există 638 de persoane bolnave de COVID-19, o boală care a provocat 11 decese, din care unul singur a fost raportat în ultimele 24 de ore.

Starea de urgenţă a intrat în vigoare în Georgia la 21 martie şi rămâne în vigoare până la 22 mai.