DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri George Soros a donat 18 miliarde de dolari grupului său de ONG-uri Open Society Foundations (OSF), suma donată de investitorul ungur de-a lungul vieţii ajungând astfel la 32 miliarde dolari, potrivit Financial Times (FT), transmite şi news.ro.

În afara acestei sume, Soros a donat 14 miliarde dolari începând cu 1979, primele sume fiind destinate şcolarizării persoanelor de culoare din Africa de Sud în timpul apartheid-ului.


Citeşte şi: Doi români au primit ani grei de închisoare, după ce au fost prinşi că au transportat peste 200 de migranţi ilegali

Antreprenorul de 87 de ani a transferat în ultimii ani sume importante de bani grupului său de fundaţii. Soros a păstrat un rol activ în cadrul OSF ca preşedinte al consiliului de administraţie, din care fac parte şi fii săi Alexander şi Jonathan.

Omul de afaceri ar fi decis în urmă cu câţiva ani să clarifice structura şi conducerea grupului înfiinţat în 1984 înainte de a face donaţii importante, potrivit unor angajaţi citaţi de FT.

În septembrie, preşedintele OSF, Chris Stone, şi-a anunţat demisia, el urmând a fi înlocuit de vice-preşedintele Patrick Gaspard.