DISTRIBUIȚI
Adevarul

Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit. Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul , informează mediafax.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că Moscova a concediat recent mai mulţi generali, inclusiv pe generalul Dvornikov şi pe comandantul Forţelor Aeropurtate, general-colonelul Andrei Serdiukov. Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu, dar acest lucru vine după săptămâni de zvonuri neconfirmate privind nemulţumirea lui Putin faţă de performanţele sale, relatează The Telegraph.


Citește și : Medvedev aruncă mărul otrăvit spre România: Politicienii români ‘fac dansuri politice în jurul Moldovei’

Deşi se află la comanda forţelor ruseşti care luptă în Ucraina din aprilie, generalul Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, nu a mai fost văzut în public de mai bine de o lună. În acest timp, principala victorie a armatei ruse a fost să avanseze spre capturarea oraşului Severodoneţk din Donbas.

Cu toate acestea, armata Moscovei a fost încercată de rezistenţa ucraineană, infanteria sa neputând să revendice multe oraşe ca fiind capturate, în ciuda faptului că au fost aproape nivelate de artileria rusă.

Probabil că generalul Dvornikov a avut pur şi simplu nevoie de prea mult timp pentru a captura Donbasul, care a fost ţinta prioritară a lui Putin de când a eşuat să captureze Kievul în martie, a declarat Samuel Ramani, cercetător asociat la Royal United Services Institute din Londra.

„Lui Dvornikov i s-a dat o dată limită -10 iunie- pentru a cuceri Severodonetsk şi, deşi a ratat acest termen, a folosit tacticile sale ofensive caracteristice stilului Alep”, a spus el.

Mai multe instituţii media de investigaţie „open-source” au raportat că generalul Gennady Zhidko l-a înlocuit pe Dvornikov în funcţia de comandant general al forţelor ruseşti din Ucraina. Acesta este, de asemenea, ministru adjunct al apărării, cu misiunea de a menţine disciplina politică şi ideologică în cadrul armatei ruse şi, la fel ca Dvornikov, a fost implicat în operaţiunile militare ale Rusiei din Siria.

Citește și : Forțele rusești au ocupat în totalitate orașul Severodonețk (primar)