DISTRIBUIȚI
AFP

Generali sud şi nord-coreeni s-au întâlnit marţi în satul de armistiţiu Panmunjom pentru a discuta despre o diminuare a tensiunilor militare, au confirmat oficiali la Seul, informează dpa, conform agerpres.

Întâlnirea se axează pe etapele de implementare convenite în principiu la summitul intercoreean din aprilie. Atunci, preşedintele sud-coreean Moon Jae In şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit asupra paşilor către dezarmare într-o declaraţie emisă după summit.


Citeşte şi: Autorul atacului terorist din Manchester a fost salvat din Libia chiar de marina britanică

Demilitarizarea localităţii Panmunjom, puternic fortificată, este de aşteptat de asemenea să se afle pe agenda de marţi.

Într-o rundă de discuţii din iunie, cele două părţi au anunţat că vor relua comunicaţiile militare întrerupte. Potrivit mass-media sud-coreene, se aşteaptă ca nord-coreenii să facă presiuni pentru un tratat oficial de pace.

Citește și : SUA: Preşedintele Trump ar putea fi audiat în investigaţia privind contactele cu Rusia

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au rămas tehnic în stare de război din 1953, când a intrat în vigoare o încetare a focului după Războiul din Coreea (1950-1953). Tensiunile asupra programului de arme nucleare al Coreii de Nord s-au redus de la începutul anului, după anunţul surprinzător al Phenianului de a se angaja pe calea diplomaţiei alături de Coreea de Sud şi SUA.

Dezgheţul diplomatic a culminat cu o întâlnire istorică între Kim şi preşedintele american Donald Trump la Singapore pe 12 iunie.