DISTRIBUIȚI
wikipedia

Turcia a condamnat uciderea a 43 de protestatari palestinieni de către forţele israeliene la graniţa cu Fâşia Gaza, susţinând că Statele Unite participă la o crimă împotriva umanităţii, scrie Reuters, potrivit news.ro .

„Din păcate, SUA au susţinut, arogant, administraţia israeliană care omoară civili şi a devenit astfel partener în această crimă împotriva umanităţii”, a declarat prim-ministrul turc Binali Yildirim.
„Această provocare va înrăutăţi situaţia din regiune şi va rămâne ca o cicatrice pentru relaţia dintre Israel şi Palestina, va face ca pacea din regiune să fie mai dificilă”, a adăugat Yildirim.


Citește și : Statele Unite şi-au transferat ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

El a declarat că preşedintele american Donald Trump a încercat să distragă atenţia de la problemele sale interne prin mutarea ambasadei, „încercând să ascundă incendiul din interior, provocând incendii afară”.

Anterior, Ministerul de Externe din Turcia a comunicat că decizia SUA de a muta ambasada la Ierusalim a încurajat forţele israeliene să omoare zeci de protestatari palestinieni.

„Condamnăm masacrul coordonat de forţele de securitate israeliene, încurajat de acest pas, asupra palestinienilor care participau la demonstraţii paşnice”, se arată în comunicatul ministerului.