DISTRIBUIȚI
Bangla Tribune

Forţele armate israeliene au ucis, duminică, în Fâşia Gaza, un comandat al grupării militare Hamas într-un atac la ţintă, cum l-au descris, iar palestinienii au precizat că a fost o primă astfel de acţiune de la războiul din 2014 din enclava palestiniană, potrivit Reuters, scrie News.ro .

Un comunicat al armatei a menţionat că Hamed Ahmed Abed Khudri era responsabil pentru transferarea fondurilor din Iran spre facţiuni armate din Gaza. Martorii palestinieni au spus că el a fost ucis în maşina lui în urma unei lovituri aeriene.


Citește și : Trei presupuşi jihadişti au fost ucişi de forţele de securitate în centrul Tunisiei

Vineri, patru palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene, după ce trăgători de elită din Gaza au rănit doi soldaţi.

Armata israeliană a anunţat că, începând de sâmbătă, au fost lansate peste 450 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel, interceptând mai multe zeci dintre acestea cu sistemul de apărare Iron Dome.

La rândul ei, armata a lovit peste 260 de ţinte Hamas din Fâşie.

Trei israelieni şi opt palestinieni, între care o femeie însărcinată şi nepoata ei minoră, au murit, potrivit informaţiilor citate de Haaretz.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a spus că aceasta va continua să lovească Fâşia Gaza cu tancuri şi prin aer.

Citește și : Atac sinucigaș în faţa unui sediu de poliţie din nordul Afganistanului

Duminică, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că a ordonat armatei să continue „loviturile masive” contra ţintelor Hamas şi ale Jihadului Islamic Palestinian din Fâşia Gaza.

Oraşul Netanya, aflat la 30 de kilometri nord de Tel Aviv, îşi pregăteşte adăposturile, în eventualitatea în care rachetele din Fâşia Gaza vor lovi în această direcţie. Până în prezent au fost vizate regiunea Eşkol şi oraşele Aşkelon şi Sderot.