DISTRIBUIȚI
Reuters

Premierul britanic Theresa May l-a numit joi pe Gavin Williamson în funcţia de ministru al apărării, informează Reuters, potrivit agerpres.

‘Regina a avut plăcerea să aprobe numirea onorabilului Gavin Williamson în funcţia de secretar de stat al apărării’, a anunţat purtătorul de cuvânt al Theresei May.


Williamson a deţinut până acum funcţia de secretar parlamentar pe lângă Ministerul de Finanţe. Locul lui Gavin Williamson în această funcţie va fi preluat de parlamentarul Julian Smith, 46 de ani, până acum adjunct al lui Williamson.

Potrivit guvernului britanic, funcţia lui Julian Smith va fi preluată de parlamentara Esther McVey.

La începutul lui octombrie, The Guardian a relatat că membri ai Partidului Conservator şi donatori ai formaţiunii i-au cerut lui May să numească „o nouă generaţie de parlamentari în posturi înalte pentru a aduce un aer proaspăt în Partidul Conservator şi pentru ca ea să-şi salveze mandatul de premier”.

„Sunt premier şi o parte a sarcinii mele este să mă asigur că am întotdeauna cei mai buni oameni în cabinet, să profit cât mai mult de numeroasele persoane talentate disponibile în partid”, a spus May. „Am un cabinet minunat. Avem o sarcină de îndeplinit. Asupra acestui lucru mă concentrez”, a adăugat ea, într-un interviu acordat la acea dată pentru The Sunday Times.