DISTRIBUIȚI
Reuters

Armata Statelor Unite a făcut public un video în care ar fi surprinși membri ai Gardienilor Revoluției din Iran în timp ce recuperează o mină nedetonată de pe laterala unui petrolier japonez, în contextul în care SUA acuză Iranul de atacurile asupra petrolierelor din Golful Oman, conform Reuters, potrivit mediafax.

Armata americană a făcut publice și o serie de fotografii cu mina nedetonată, atașată magnetic de laterala navei petroliere, înainte să fie recuperată de Gardienii Revoluției.


Citește și : Publicaţia Die Welt susţine că UE ar trebui să se retragă din acordul cu Iranul după incidentele din Golful Oman

Fotografiile și înregistrările video de acest tip sunt în general greu de declasificat, dar au fost făcute publice în contextul în care Administrația de la Washington acuză Iranul de atacul asupra celor două petroliere din Golful Oman, acuzație negată vehement de Administrația de la Teheran.

Bill Urban, purtător de cuvânt al Marinei Statelor Unite, a transmis că ambarcațiunea Gardienilor Revoluției a fost observată în timp ce se apropia de petrolierul japonez pe care era instalată mina.

„A fost observat și înregistrat în timp ce recupera mina nedetonată de pe nava Kokuka Courageous”, a declarat Urban.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Citește și : Macron caută aliaţi la un mini-summit în sudul Europei